Dorinte de lectura in 2016

by - 10:49



Sunt o cititoare inraita. Recunosc ca citesc oricand si oriunde: acasa (ziua, oricand prind momente si noaptea, pana dimineata uneori), pe strada (da, stiu, nu e cea mai de laudat actiune a mea), in mijloace de transport, in pauza la serviciu, cam peste tot. Intotdeauna am o carte cu mine, pentru ca timpul este pretios si consider ca trebuie folosit facand ceea ce ne place cel mai mult. 

La inceputul fiecarui an imi propun sa citesc mai mult decat in anul precedent, si aproape intotdeauna reusesc. Pentru acest an, am in plan sa citesc o gramada de carti care au aparut deja, plus ce imi va face cu ochiul din noile apartitii. 
Voua insa o sa va prezint 12 dintre cartile pe care imi doresc sa le citesc neaparat in 2016.

1. Prima pe lista mea este seria Game of Thrones, de George R.R. Martin: chiar este cap de lista pentru mine in 2016 (stiu, trisez un pic, deoarece din start sunt 10 volume, iar daca adaug si Cavalerul celor sapte regate, Lumea de gheata si foc si Din intelepciunea lui Tyrion Lannister, sunt deja 13)
Este seria pe care mi-o doream demult, deoarece ador  filmul, m-am indragostit de el de la primul episod. Seria am primit-o cadou de ziua mea, in decembrie. 

2. Trilogia Grisha (iar trisez, sunt 3 volume in serie)
Am achizitionat de curand seria si imi doresc tare tare mult sa o citesc, pentru ca mi-a fost recomandata de atatea ori de Madalina, o prietena blogger-ita ale carei gusturi chiar le apreciez. 

3. Pentru ca este iarna, cea mai potrivita carte pentru aceasta perioada mi se pare a fi Dragostea mea mi-a daruit. Asa ca cel mai probabil o voi citi in perioada urmatoare, dupa ce termin Elixirul dragostei, a lui Eric Emmanuel Schmitt, autorul pe care il indragesc cel mai mult. 

4. Pachetul lui Haruki Murakami: 1Q84 (din nou 3 carti, insa nu este problema, planuiesc sa citesc mult mai multe carti in 2016).
Seria mi se pare interesanta pentru ca nu este o simpla poveste de dragoste, ci, in stilul clasic al lui Murakami, actiuni si idei se intrepatrund pentru a crea carti exceptionale.

5. Biblia pierduta, de Igor Bergler
Aceasta este una dintre cartile care nu mi-au spus absolut nimic la prima interactiune cu titlul, insa mi-a trezit interesul pe masura ce am citit despre ea. Asa ca va fi cu siguranta in lista de carti citite la sfarsitul lui 2016.
6. In ultimul an am citit cateva carti care mi-au trezit interesul pentru povestile de razboi: Printre tonuri cenusii,  Hotul de carti, Baiatul cu pijamale in dungi si Un baiat pe lista lui Schindler. Mi-ar placea sa citesc o carte clasica despre Auschwitz, care, din diferite motive, mi-a scapat pana acum: Jurnalul Annei Frank.

7. Cum imi place sa stiu intotdeauna daca Premiul Nobel  este oferit cuiva care merita, vreau sa citesc Dezastrul de la Cernobil, o carte despre care cu totii am aflat dupa ce a castigat. De asemenea, de curand am aflat de la o prietena ca la ea acasa, in Rusia, cartea este interzisa. Sunt curioasa de ce.

8. 40 de zile, cartea lui Chris Simion. Trebuie sa recunosc ca am inceput sa citesc cartile lui Chris dupa ce am vazut cateva spectacole de teatru regizate de ea, spectacole absolut superbe. Mi-am zis atunci ca cineva care gandeste atat de bine un spectacol trebuie sa scrie la fel de fain. Si n-am fost dezamagita: Ce ne spunem cand nu ne vorbim si In fiecare zi Dumnezeu se roaga la mine au fost pe masura asteptarilor.

9. Cateva dintre cartile Ceciliei Ahern: Cum sa te indragostesti si Intalnire cu viata. N-am citit pana acum decat PS: Te iubesc, si bineinteles, am vazut filmul. M-am indragostit de modul ei de a scrie si de limbajul simplu, dar care exprima atat de multe in acelasi timp.


10. Zi dupa zi, de David Levithan. Ideea cartii, de a te trezi in fiecare zi in alt trup, traind o alta viata, mi se pare incredibila. Abia astept sa aflu gandurile lui A si cum se termina povestea sa. 

11. Endgame. Jocul final: Convocarea. Inca de cand a aparut cartea tot imi propun sa o citesc. M-am apucat la un moment dat si voiam sa tin pasul cu referintele de la google, dupa care m-am oprit, pentru ca eram mereu pe drumuri si imi era dificil sa deschid google si sa scriu manual pe telefon adrese web. Insa trebuie sa o citesc anul acesta, sa vad de ce i s-a facut atat de multa promovare. 

12. Umbra vintului, de Carlos Ruiz Zafon. Nu am citit inca nimic scris de acest autor, insa mi-a fost recomandat de mai multe prietene, iar cartile lui par diferite si interesante. In plus, aceasta carte a primit in Franta Premiul pentru cea mai buna carte straina in 2004, deci trebuie sa merite. 

Cam acestea sunt cartile la care m-am gandit la inceput de an pentru top 12. Voi ce planuri aveti pentru 2016?
Am scris acest articol in cadrul concursului Dorinte 2016, organizat de Literatura pe tocuri.

You May Also Like

2 comentarii

  1. Si eu ma consider o cititoare inraita. Citesc, de asemenea, pe strada, in autobuz, mai putin in pauzele de la scoala, dar si atunci vorbesc despre carti non-stop. Din lista de carti pe care vrei sa le citesti in acest an, m-am regasit si eu in mare parte. Seria Game of Thrones am de gand sa o citesc, la fel si volumul 2 si 3 din Grisha pentru ca pe primul volum l-am citit deja si ador seria, Jurnalul Annei Frank, la fel si restul cartilor scrise de Cecelia Ahern pentru ca am citit Anul in care te-am intalnit si mi-a placut stilul autoarei, Zi dupa zi si Endgame, ar putea fi trecute si ele pe lista. Frumoase volume! Spor la citit si mult succes la a-ti indeplinii lista de lecturi pe 2016!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Georgiana! :) O sa citesc mai mult de atat, doar ma stii. Asta e un minim obligatoriu :P. Spor la citit si tie!

      Ștergere