Recenzie Ultimul Viking (Nemuritor #1) de O.G. Arion


Ultimul Viking, primul din seria Nemuritor, este un roman care abunda in creaturi fantastice, dar care, in acelasi timp, este presarat cu date si fapte istorice reale. Nu lipsesc situatiile amuzante si o poveste de iubire cum nu s-a mai vazut. Cititorul are totodata ocazia de a afla lucruri interesante despre credintele si zeitatile vikingilor, precum si despre creaturile mitologice intalnite in legendele diferitelor culturi. 

Victoria Grey, o tanara pragmatica si bine ancorata in real, se trezeste prinsa intr-o aventura periculoasa avand ca miza un stravechi tezaur viking, asupra caruia planeaza un blestem ingrozitor. Pornind intr-o calatorie extraordinara catre o lume ascunsa si intunecata, sceptica Victoria este obligata sa inteleaga si sa accepte regulile acestei noi lumi. Va reusi acest lucru? Oare de-a lungul drumului se va regasi pe sine, cea de odinioara?Recenzie:

Ca personaj principal o avem pe Victoria Grey, mostenitoarea cafenelei bunicului ei, pe care o imbunatateste dupa bunul plac. Cafeneaua incepe sa devina cunoscuta pentru emotiile calde pe care le emana in stilul creeat de catre noua proprietara si angajatii ei, dar si din cauza ca inaintea deschiderii, un batran moare in bratele Victoriei, nu inainte de a-i darui o moneda vikinga foarte pretiosa.
Asa ajunge sa-l cunoasca pe Liam, detectivul insarcinat sa afle cine a fost ucigasul barbatului. Victoria insa, nu poate sa ignore intrebarile nemiloase de care are parte cu acest eveniment neplacut si decide sa ascunda partea in care barbatul ii daruieste moneda pe care o ascunde foarte bine.

Adevarata actiune apare atunci cand un barbat misterios si arogant pe nume Arrio ii atrage atentia Victoriei, ajungand mai apoi ca propria-i viata sa fie in mainile barbatului indraznet si pasional.

Victoria a fost un personaj memorabil. Amuzanta si inteligenta, aceasta a dat dovada de curaj si intelegere cand lumea paranormala pe care si-o insusise cu ajutorul accepatarii monezii vikinge, era sufocanta si confuza.

Viata i-a fost pusa in pericol, dar a fost aparata de ultimul viking, in persoana, Ian, aparatorul vechii comori vikinge pe care toti voiau sa puna mana chiar daca urmau sa aiba pe cap un blestem antic si nemilos.
O lectura indrazneata si amuzanta pe alocuri care m-a purtat intr-o alta lume. Basmele creeate de catre autoare, m-au ajutat sa inteleg mai bine actiunea. Legendele cu vikingi, vampiri si multe alte creaturi antice si periculoase, m-au impresionat. Ultimul Viking, a fost o carte frumoasa si m-a surprins cu originalitatea sa. Este prima carte cu vikingi pe care o citesc, iar subiectul acesta a inceput sa fie pe placul meu.

Voi astepta volumul urmator cu mare drag, iar pana atunci o sa ma documentez si mai mult pe tema vikingilor si a istoriei lor. 

You May Also Like

0 comentarii