Scrisoare către Moş Crăciun!

by - 11:35

Dragă Moș Crăciun,

Îți amintești de mine, nu-i așa? Sunt Ema, fetița care încă de la 3 ani îți cerea în fiecare an cărti. Și tu de fiecare data îi indeplineai dorința. Nu ți-am scris prea des în ultimii ani, m-am gândit că e mai bine să te las să îți petreci noaptea de Ajun oferind cadourile copiilor, așa cum mi-ai oferit și mie, copil fiind, și mi-ai încântat copilăria. De curând însă mi-am dat seama că nu voi înceta niciodată în sufletul meu să fiu copil, așa că m-am hotărât să îți scriu anul acesta.
Ca întotdeauna, te voi ruga să aduci cărți, însă nu numai pentru mine.

Pentru mama, ființa care mi-a dat viață și pe care o iubesc tare mult, o sa te rog să aduci Pachetul de autor Dan Puric (îi place tare tare mult Dan Puric, îl urmăreste vorbind la TV mereu, și sunt sigura că ar fi fericită să îi citeasca toate cartile). În plus, mama este o persoană tare sensibilă, spirituală și un patriot desavârșit, așa că un cadou mai bun decât acesta nu i-ai putea alege.

Tata este un bărbat sensibil și puternic în același timp, așa cum trebuie să fie toți bărbații, nu-i așa? Pentru el, m-am gândit că ar fi fain să te orientezi la Pachetul Urzeala Tronurilor. Este o serie foarte interesanta, numai potrivită pentru sufletul lui. Să fiu sinceră, aș împrumuta-o și eu apoi de la el J În plus, dacă chiar îți permiți un pic mai mult poți completa seria cu Cavalerul celor șapte regate și Lumea de gheață și foc. Dar asta doar dacă poți, nu vreau să te încarc foarte mult.

Sora mea este o persoana romantică, o persoană care iubește viața și mai ales să iubească. Am zărit-o adesea citind cărți frumoase, cărți de suflet, și sunt sigură că i-ar plăcea tare mult Cecelia Ahern. De aceea, te-aș îndruma spre Întâlnire cu viața și Cum să te îndragostești, două cărți incredibil de frumoase, care abia așteaptă să ajungă în mâinile ei.

Pentru Adina, prietena mea cea mai bună, știu exact cel mai potrivit cadou. Aici chiar nu ai cum să greșesti. Sunt sigura că ar adora să citească Chris Simion, Ce ne spunem când nu ne vorbim sau Paulo Coelho, Manuscrisul găsit la Accra, am vazut-o uneori cu cărti scrise de acești autori și are o părere tare bună despre ei. În plus, este o persoană visătoare și cu o imaginație bogată, iar Coelho este exact pe placul ei.

Nu în ultimul rând, pentru micutul Alex și pentru micuța Ana, cei mai drăguți și cuminți copii pe care îi știu, copiii Adinei, te rog tare mult sa aduci Hans Christian Andersen, Povești de Craciun și Charles Dickens, Povestede Crăciun, că doar sunt cele mai potrivite cărți în aceasta perioadă și mi-aș dori să simtă și ei ce simțeam eu, copil fiind, acum zeci de ani, în preajma Crăciunului.
Îmi amintesc cu drag momentele din copilărie care m-au făcut să iubesc lectura: iarna, la gura sobei, mama îmi citea cu atata drag povești despre vremuri de mult apuse, povești cu micul Iisus, cu magi, cu o stea ce i-a calauzit, cu o iesle și totul parea atât de magic, atât de frumos, încât în fiecare an așteptam Craciunul pentru acea seară de Ajun în care magia reapărea în viața mea. Am învățat să citesc și astfel să aduc singură magia în viața mea pe tot parcursul anului, citind cele mai interesante cărți despre care am auzit.

În final, pentru mine mi-aș dori Pachetul Secretul, al Rhondei Byrne. Am citit câte ceva despre aceste cărți și mi se par tare interesante. Dacă totuși nu poți, mă las pe mâna ta, întotdeauna mi-ai adus cărți bune, care mi-au plăcut foarte mult.

Și pentru că îmi ești drag, îți voi spune un secret: toate aceste cărti și pachete de cărți le poți găsi la prețuri foarte bune pe site-ul Librex. Și poate le livrează și la Polul Nord, dacă află că Moș Crăciun este cel care le comandă. :)

Îți mulțumesc, dragă Moș Crăciun, și te aștept cu drag cu o farfurie de prăjituri exact așa cum le facea odinioară mama.

Cu drag,
Ema.


Am scris acest articol pentru concursul Dragă Moș Crăciun, inițiat de Literatura pe tocuri.

You May Also Like

9 comentarii

  1. Perfectă ! :)
    Sărbători fericite tuturor şi Moş Crăciun să vadă întotdeauna copilul din fiecare, pentru a ne îndeplini dorinţele !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dragut! Faptul ca te gandesti la ceilalti din familia ta si cunostinte e foarte frumos! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Pai nu despre asta este Craciunul? Despre cei din jur, despre iubire si daruire? :)

      Ștergere
  3. Cel mai frumos cadou! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adriana! Asa e, cartile sunt cel mai frumos cadou! :) Sarbatori fericite si tie!

      Ștergere
  4. Si carti de joc nu ceri? Eu as cere, dar fara popa, ca p-ala tocmai l-am gonit din casa :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunata scrisoarea pentru Mosu'. Mai ca ti-as aduce eu cadourile in locul lui. :))

    RăspundețiȘtergere