Wrap up Februarie


In luna februarie am avut mai mult timp si chef de citit decat in ianuarie si sper ca martie sa fie la fel de generoasa.
Am vrut sa citesc mai multe carti usoare, cum ar fi: Cititorul din pestera, Cea mai frumoasa carte din lume, Elixirul dragostei si Dragostea dureaza trei ani. In luna martie mi-am propus sa citesc carti mai grele, chiar daca sunt intr-un numar mai mic, asta nu conteaza. Am chef de clasici cum ar fi Surorile Bronte, Jane Austen sau Eliade. Inca nu m-am hotarat ce carti vreau sa citesc in martie, dar ceva imi spune ca Mandrie si prejudecata, Jane Eyre si La rascruce de vanturi, o sa ma acapareze cel mai mult. In februarie am citit 9 carti: 2 pentru scoala, 3 recitite si altele 4.
Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi de Camil Petrescu
"O iubire mare e mai curând un proces de autosugestie... Trebuie timp și trebuie complicitate pentru formarea ei. De cele mai multe ori te obișnuiești greu, la început, să-ți placă femeia fără care mai târziu nu mai poți trăi. Iubești întâi din milă, din îndatorire, din duioșie, iubești pentru că știi că asta o face fericită, îți repeți că nu e loial s-o jignești, să înșeli atâta încredere. Pe urmă te obișnuiești cu surâsul și vocea ei, așa cum te obișnuiești cu un peisaj. Și treptat îți trebuiește prezența ei zilnică. Înăbuși în tine mugurii oricăror altor prietenii și iubiri. Toate planurile de viitor ți le faci în funcție de nevoile și preferințele ei. Vrei succese ca să ai surâsul ei. Psihologia arată că au o tendință de stabilizare stările sufletești repetate și că, menținute cu voință, duc la o adevărată nevroză. Orice iubire e ca un monoideism, voluntar la început, patologic pe urmă."


Baltagul de Mihail Sadoveanu
"Ea însă se socotea moartă, ca şi omul ei, care nu era lângă dânsa. Abia acum înţelegea că dragostea ei se păstrase ca-n tinereţă. S-ar fi cuvenit să-i fie ruşine, căci avea copii mari; însă nu mărturisea asta nimănui, decât numai sieşi, nopţilor şi greierului din vatră."


Cititorul din pestera de Rui Zink
“Viaţa nu înseamnă să şezi pe canapea şi să dai din degete aşteptând să apară pe ecran ceva care să te scoată din toropeală. Bine, dacă vrem ca viaţa să fie asta, nu va fi mai mult de atât, dar nu mi se pare cel mai bun mod de a ne folosi de ea. O carte ne cere să mergem noi la ea. Un ecran cu imagini şi tâmpenii, nu. Este diferenţa dintre a călători şi a sta pe loc. Cartea ne obligă să călătorim, televiziunea să rămânem gură-cască.”


Cea mai frumoasa carte din lume de Eric-Emmanuel Schmitt
“În ziua aceea, ea dobândi două certitudini definitive: el o enerva la culme şi, dacă va putea, nu-l va părăsi niciodată. (..) În clipa aceea, el dobândi două certitudini definitive: o dorea profund pe acea femeie şi, dacă va putea, n-o va părăsi niciodată.”

Elixirul dragostei de Eric-Emmanuel Schmitt
“Exista lucruri cu care trebuie sa te obisnuiesti inainte sa le prinzi gustul: cafeaua, tigara, broccoli, singuratatea. Acum ma straduiesc sa ma familiarizez cu aceasta din urma, fiindca e noua mea tovarasa."


De veghe in lanul de secara de J. D. Salinger (recitita)
“Ceea ce mă impresionează cu adevărat este o carte care, după ce ai terminat-o de citit, te face să-ţi doreşti ca autorul ei să fi fost un minunat prieten de-al tău, pe care să-l fi putut suna oricând îţi doreai. Acest lucru nu se întâmpla prea des, totuşi.”


Micul print de Antonie de Saint-Exupery (recitita)
 "- Unde sunt oamenii? vorbi în cele din urmă micul prinţ. Te simţi cam singur în pustiu...
- Singur te simţi şi printre oameni, zise şarpele."


Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky(recitita)
"Imi pare rau ca ti-am irosit timpul, pentru ca insemni cu adevarat mult pentru mine si sper ca ai o viata foarte frumoasa pentru ca eu chiar cred ca o meriti. Chiar cred asta. Si sper ca asa stau lucrurile. Bine, atunci. Ramai cu bine."


Dragostea dureaza trei ani de Frederic Beigbeder 
„Sunt un om mort. În fiecare dimineață mă trezesc cu un chef de somn imposibil de stăpânit. Mă îmbrac în negru fiindcă sunt în doliu după mine însumi. Port doliu după omul care aș fi putut fi.”
„Atunci când faci pe cineva să sufere, cel mai distrus eşti tu însuţi.”


Acestea sunt toate cartile pe care le-am citit cap coada. Am citit si 150 de pagini din 500 din Enigma Otiliei pe care am adorat-o, dar am am decis sa o aman pentru cand o sa am mai mult timp. Probabil o s-o citesc vara asta, fiind obligatorie pentru clasa a 11-a, astfel o sa am in memorie, totul proaspat. M-am apucat si de Carrie de Stephen King, dar o citesc cu calm si rabdare pentru ca este prima carte de S.K. pe care o citesc si chiar vreau sa ma prinda stilul lui.

You May Also Like

0 comentarii